Barikisu Hair Academy - Vesterbrogade 102, 1620 Kbh V | Tel: (+45) 71 62 63 60

 

 

Når Barikisu Tryller

Berlingske Tidende: "Når Barikisu tryller"

Hår til
"Dig og mig"

Barikisu Hair har forud for optagelserne lavet hår-extensions til hovedrolleindehaverne i filmen "Dig og Mig".

 

 

Om Barikisu...

Barikisu voksede up i Ghana, Vestafrika, og som hos mange andre unge piger fandt hun hurtig interesse for hår, make-up og tøj. Men interessen holdt ved: "Jeg har vidst hvad jeg gerne ville siden barndommen og startede som frisør lærling lige efter skolen," fortæller Barikisu. "Jeg stod i lære i 2 år og fortsatte derefter med at abejde for mig selv under forskellige forhold, hvilket nu har givet mig mere end 17 års erfaring i frisørfaget."

Barikisu kom til Danmark i 1998 og brugte de første par år på at tilegne sig det danske sprog, og få et kendskab til den danske kultur. Efterhånden kom hun igang med at arbejde med danske frisørskoler, med instruktion af danske lærere og efterfølgende undervisning af elever. I 2003 blev hun konsulent på et stort opsat show om afrikansk hår i den Sorte Diamant. Det har siden ført til andre shows i bl.a. Næstved, Esbjerg og København, hvor Barikisu som regel forbereder 6-8 modeller og demonstrerer de forskellige teknikker som er unikke for afrikansk hårkunst: twist, corn rows, braid & leave, weave on, water curls osv.

Frisørskolen i København

"I 2002 begyndte jeg at undervise på Frisørskolen på Glentevej igennem Frisørernes forbund. Formidlingen af og dialogen om hårkultur ligger mig meget på sinde, og jeg nyder at være involveret i et forum hvor alle synes at ville yde deres bedste, og i en kreativ dialog inspirerer og udvikler hinanden." Sideløbende med undervisningen blev Barikisu selv udlært fra den 4-årige frisøruddannelse og kan dermed fremvise certifikat fra både Ghana og Danmark.

Frisørsalon i City

I starten af 2007 gik drømmen om egen salon endelig i opfyldelse da Barikisu Hair kunne slå dørene op i det indre København. Samarbejdet med Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund er også fortsat, bl.a. med projekter omkring arbejdsmiljø for frisører i Ghana.

Alsidig frisør

Barikisu er meget optaget af sin profession og deler gerne sin viden og idéer med andre: "Det er en af årsagerne til at jeg har samlet denne hjemmeside med eksempler på mit arbejde. Skulle dette have vakt din interesse, vil jeg meget gerne høre fra dig." I Frisørsalonen Barikisu Hair tilbydes både almindelige hårbehandlinger, klip, extensions, fletninger og andre afrikanske specialiteter.

Frisør & kosmetikerEt kapitel i grundbogen "Frisør & kosmetiker" handler om Barikisus teknikker. Undervisningsbogen fungerer som grundbog på uddannelsens hovedforløb.
(Køb bogen fra Erhvervsskolernes Forlag)

International Hairstyle Index 2003En prøve på Barikisus arbejde er blevet tilføjet i "The International Hairstyle Index"
(køb fra Amazon.co.uk)