Barikisu Hair Academy - Vesterbrogade 102, 1620 Kbh V | Tel: (+45) 71 62 63 60

The haridresser at work

HÅR

Som alsidig frisør tilbyder Barikisu udover klip, farvning og almindelige hårbehandlinger, alt indenfor afrikanske fletninger, hårvævning, cornrows mm. Desuden tilbydes konsulentbistand, tips, tricks og gode råd om behandling af hår, samt kurser og uddannelse vedrørende hår "på afrikansk manér". Kontakt Barikisu Hair for at høre mere om dette. Herunder er beskrevet nogle af de grundlæggende teknikker indenfor Afro hår. Kig ind i salonen i indre København og får et par tips om hvad der kunne passe til dig.

Nogle af de særlige tilbud fra Barikisu...

   
cornrows

Cornrows

"Cornrow" er en populær måde at sætte håret på. Det er en typer fletninger, hvor håret flettes langs med/på hovedbunden. På overfladen ligner håret lidt en majskolbe og deraf det engelske navn. Man kan anvende denne teknik på mange måder. Man kan bruge kundens eget hår eller tilføje kunstigt hår for at få det til at fylde mere eller opnå en særlig effekt. Man kan ligeledes lave mange forskellige stilarter ved at variere størrelsen og retningen på fletningerne og cornrow teknikken kan kombineres med andre teknikker.

   
 

Fletninger (Braids)

Fletninger er nok det første mange tænker på omkring Afrikansk hår. Teknik og muligheder er det samme som beskrevet ovenfor ved Cornrows. Der er mindst ligeså mange muligheder, så forskellen er først og fremmest at fletningerne her er løsthængende (der flettes ikke ind til hovedet).

Ca la ca la

...er en videreførelse af fletninger, hvor man ovenpå disse bruger tråd eller fiberhår til at danne en anderledes finish og et helt andet udtryk.

Twist

Twist er en snoning af håret. Ii modsætning til ved fletninger anvendes kun 2 stykker hår, som snøres sammen. Twist kan anvendes som en slags cornrow ind til hovedbunden eller løst, som fletninger.

   
Hårforlængelse med Braid and leave

Braid and leave / forlængelse af hår / påsætning af hår

Denne teknik af delvist flettet hår er typisk en form for forlængelse af håret (extensions). Man starter som med fletninger, men fletter kun ca. 3 cm hvorefter man lader resten hænge løst. Braid and leave er altså en forlængelse af håret med et helt andet udtryk end normale fletninger. Se eksempel

   
 

Water Curls

....er en variation af braid and leave, hvor man anvender en speciel type paryk (wig) / kunstigt hår. Når man er færdig med "braid and leave" flettes et antal bundter sammen til en større fletning. fletninger dyppes i kogende vand hvilket giver en særlig krølle-effekt (deraf watercurls).

 Dreadlocks

Dreadlocks (rastahår)

Dreadlocks er en helt anden type frisure/stil. Afrohår bliver helt natruligt til store infiltrerede bundter, "natty dread" hvis det ikke passes -eller hvis man bevidst ønsker det sådan. I Afrika forbindes dreadlocks ofte med hjemløse og udstødte, som ikke passer på sig selv. Den form vi kender i dag blev populær gennem Rastafari bevægelsen og reggaemusikken hvor man bevidst udnyttede denne effekt, til at filtre håret i forskellige faconer.

 

Workshops and courses offered by hair stylist Barkisu